Søg
Close this search box.

Forstyrrelser eller manglende signal på Tv-kanaler

Gennem sommeren 2022 er der blevet sat flere nye 5G sendere i drift til mobilnettet i vores område.

Vi kan konstatere, at 5G signalerne er meget kraftige og kan give forstyrrelser på Tv-kanalerne.
I visse tilfælde kan forstyrrelserne være så kraftige, at en eller flere Tv-kanaler ikke kan ses og fjernsynet siger der ikke er noget signal.

Det er derfor vigtigt, at samtlige antennekabler, antennestik, eventuelle fordelere og eventuelle forstærkere er af god kvalitet og har god afskærmning.
Er der bare ét sted i husets antenneinstallation som ikke er tilstrækkelig afskærmet, kan 5G signalerne trænge ind der og videre ud i resten af installationen.

Det kan være rigtigt svært selv at finde ud af, hvor der evt. mangler afskærmning i ens antenneinstallation.
Hvis der er antennestik med plastikhætter et sted i installationen, vil 5G signalerne let kunne trænge i stikket og give forstyrrelser.
Erfaring viser, at det ikke er nok at vikle sølvpapir omkring stikket for at afskærme bedre.
Antennestik, kabler, eventuelle fordelere og eventuelle forstærkere skal alle være godt afskærmede for at undgå forstyrrelser.

Oplever du forstyrrelser på en eller flere kanaler i Tv pakken, kan du uden beregning få en tekniker ud og kontrollere signalet hvor det kommer ind i huset.
Hvis signalet er i orden der, ligger fejlen i husets antenneinstallation.
Teknikeren kan give et overslag på, hvad det vil koste at udbedre fejl i husets antenneinstallation så alle Tv-kanaler kan ses uden forstyrrelser.